Incendin: de ontdekking van een ruwe diamant

“Als hij spontaan zijn cv had gestuurd, weet ik niet of we hem hadden uitgenodigd.”

Achtergrond

Incendin is een Belgische KMO en pionier in levensreddende chemie. Ze staan internationaal bekend om innovatieve brandpreventie- en bestrijdingsoplossingen.

Business Consultant Elisa Pillin van Stroom kreeg de opdracht om voor Cindy Lemaen, HR Business Partner bij Incendin, op zoek te gaan naar een sterke aankoop professional.

Uitdaging

Voorheen waren inkoopactiviteiten versnipperd over verschillende afdelingen. Dat leidde tot minder efficiënt werkende  teamleden die werden afgeleid van hun kerntaken.

Om het overzicht en de operationele effectiviteit te verhogen, besloot Incendin deze taken te centraliseren bij één persoon. Ze creëerden een nieuwe functie als Purchaser

Game plan van HR Business Partner Cindy

De opzet was duidelijk: een inkooptalent vinden dat past binnen de context en cultuur van Incendin. Een taak die op het bord lag van HR Business Partner Cindy. 

“Binnen HR ben ik een one-woman-army. Daarom doe ik voor gespecialiseerde functies beroep op externe experts. Ik ben bij Stroom terechtgekomen door hun sterke reputatie binnen Supply Chain en logistieke functies.” 

Match met Stroom

Stroom klikte met Incendin omwille van drie redenen: 

  1. Stroom weet waar de betere aankoop professionals zitten en wie er open staat voor een nieuwe uitdaging.
  1. Belgische KMO’s zijn Stroom’s bread & butter; de klik met hun manier van zaken doen is enorm.

  1. No-nonsense mentaliteit: resultaten halen, daar draait het om.

Kandidaten voorstellen? Daar geldt kwaliteit boven kwantiteit

De aanpak van Stroom? “Snel en doeltreffend.”, aldus Cindy. En dat resoneerde goed met de dynamische aard van Incendin. Het hele proces, van intake tot contractvoorstel, duurde drie weken. Na slechts twee kandidaten was het beklonken. 

De keuze viel op een junior met groeipotentieel. En dat was een positieve verrassing voor Cindy. 

“Stel dat het een spontane sollicitatie was, weet ik niet of we deze persoon zouden uitnodigen. Maar Elisa van Stroom kan haar kandidaten goed inschatten. Ze voelde de match met Incendin, en wij voelen die nu ook.” 

Consultancy begint bij een luisterend oor

Stroom en Incendin realiseerden het succes van deze case door hun naadloze samenwerking, gekenmerkt door wederzijds vertrouwen en openheid. Elisa’s transparantie over de plus- en minpunten van elke kandidaat zorgde voor een stroomversnelling in het keuzeproces.

“Het waardevolste aan Elisa was haar vermogen om te luisteren. Ze begreep precies wat voor ons belangrijk was. Daardoor kwamen er geen kandidaten voorbij die niet bij ons pasten.”

De samenwerking smaakt naar meer

Met de juiste persoon op de juiste plek kijkt Incendin met vertrouwen naar de toekomst. Met deze sleutelspeler aan boord zijn ze klaar voor voortdurende groei en innovatie.  

“Deze young potential heeft al bewezen dat hij het ver gaat schoppen binnen ons bedrijf. Hij is een integraal onderdeel van ons team en toont een grote ambitie om te groeien en initiatieven te nemen. We hebben echt een ruwe diamant in huis gehaald.” – Cindy.

De succesvolle samenwerking met Stroom loste niet alleen een direct wervingsprobleem op. Het zette ook de toon voor toekomstige rekruteringsinspanningen.

Advies voor de concullega’s

“Indien je mij vraagt waar je een geschikte kandidaat vindt voor een moeilijke functie binnen Supply Chain, Engineering of Procurement, dan zou mijn advies zijn: ‘Ga eens met Stroom praten‘.

Is jouw organisatie ook op zoek naar een purchaser, logistiek of technisch profiel? De Stroom recruitment experts helpen je met plezier om deze efficiënt in te vullen.